Veelgestelde vragen

Bekijk hier de meest gestelde vragen en antwoorden van de servicedesk.

U werkt met FysioRoadmap online, dit betekent dat u via uw persoonlijke VECOZO certificaat aan ons toestemmingen heeft afgegeven en via ONS systeemcertificaat de COV checkt doet en declareert. Voor ons systeemcertificaat zijn de IP-adressen bij Vecozo geregistreerd. Alle klanten die toestemmingsverklaringen hebben afgegeven, hoeven niets te doen.

Via Vecozo hebben wij het volgende vernomen:
De reden dat klanten mails krijgen t.a.v. de registratie van de IP adressen, heeft ermee te maken dat de klanten, naast de toestemmingverklaring aan ons, ook een eigen systeem certificaat hebben en deze te allen tijde behouden en steeds verlengen.

Aangezien u toestemmingsverklaringen heeft afgegeven, heeft u geen eigen systeemcertificaat meer nodig maar heel veel praktijken houden deze (onnodig) aan en daar krijgt u dus deze mails over. De mails van Vecozo hebben dus betrekking op die registratie van uw eigen systeemcertificaat.


Concrete vraag aan Vecozo:
Is het nog nodig om het systeemcertificaat aan te houden voor het tekenen van contracten of het kunnen afgeven van toestemmingsverklaringen via het persoonlijk certificaat?

Antwoord ja: dan bent u zelf verantwoordelijk voor het registeren van jullie eigen IP-adres op het systeemcertificaat – u kunt hiervoor instructie vragen aan Vecozo.

Antwoord nee: dan kan het systeemcertificaat uitgeschakeld worden of u kunt het laten verlopen. Vraag aan Vecozo of zij toch een registratie willen als het certificaat toch afloopt.
Zet bij de wijzig patiëntgegevens het land op “anders”, nu hoeft u geen COV check te doen en gaat de behandeling automatisch op papier.
Hierbij kunnen we u niet assisteren maar we kunnen u wel verwijzen naar de link met de uitleg van Vecozo.
Let erop dat u 2 toestemmingsverklaringen toevoegt: 1 voor de COV en 1 voor de ZVW/WLZ, wij staan vermeld als MONITORED REHAB SYSTEMS. Klik hier voor de uitleg.

Bekijk hier het filmpje waarin uitgelegd wordt hoe u een credit maakt van een papieren nota.
Bekijk hier de video voor het aanmaken van een nieuwe fysiotherapeut.

Daarna gaat u naar het tabblad instellingen, gebruikersbeheer en daar maakt u de inlog aan voor de nieuwe medewerker waar u de desbetreffende fysiotherapeut aan koppelt.

Contact

Waarderweg 33 - Unit 11A,
2031 BN Haarlem
Route

023 201 0248
mrsinfo@dih.com

Openingstijden

Service desk:
Ma - Vr: 08:30-17:30
Za - Zo: Noodnummer

Administratie:
Ma, Di, Do, Vr: 09:00-12:30
Za - Zo: Gesloten

Gewijzigde Openingstijden

Heb je een vraag?

Neem contact met ons via onderstaand formulier of bel ons.