Beste FysioRoadmap-klant,

We merken dat er vanuit onze klanten veel vragen zijn over hoe om te gaan met de vele verschillende aspecten die ingrijpen op de dagelijks veranderende realiteit binnen de fysiotherapiepraktijk. Op dit deel van onze site willen we informatie stromen laten samenkomen en jullie proberen antwoord te geven op de vele vragen die er momenteel spelen. We zijn momenteel druk bezig om een update van FysioRoadmap uit te brengen waarin we een aantal functionaliteiten vrijgeven die momenteel veel gevraagd worden. Zie welke dit zijn. De voorlopige planning is dat deze update vanaf donderdag 2 april beschikbaar is voor onze klanten.

Corona beleid van FysioRoadmap

Terwijl het coronavirus om zich heen blijft grijpen proberen we deze unieke situatie samen het hoofd te bieden. De pandemie treft ons allemaal en wij willen jou graag informeren over hoe wij deze situatie tot nu toe aanpakken bij FysioRoadmap. Het is onze hoogste prioriteit om de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers te waarborgen daarom werken wij allemaal vanuit huis, zijn de Boostcamps vervangen door een Webinar en bezoeken wij tot nader order geen praktijken.

De continuïteit van onze diensten en ondersteuning bij het gebruik van jouw software blijft hierdoor volledig gewaarborgd. We hebben geweldige medewerkers bij FysioRoadmap die allemaal klaarstaan om jou te ondersteunen. Onze servicedesk is bereikbaar op onze gebruikelijke openingsuren van 08.30-17.30 op het bekende telefoonnummer 023 20 10 248.

Deze tijden herinneren ons eraan dat we allemaal verbonden zijn als nooit tevoren en dat we elkaar moeten helpen waar mogelijk.

Vraag gerust onze hulp als je behoefte hebt aan ondersteuning op welke wijze dan ook.

KNGF stappenplan

Met dit document geeft het KNGF praktijken en fysiotherapeuten richting bij het nemen van besluiten over het leveren van fysiotherapeutische zorg. Op basis van de adviezen en informatie van het RIVM op dit moment hebben we onderstaand stroomschema opgesteld.

https://www.kngf.nl/binaries/content/assets/kngf/onbeveiligd/praktijkvoering/de-praktijk/triage-fysiotherapeut-25-3-2020.pdf

FAQ

Het is mogelijk om een prestatiecode 1920 te declareren vanuit FysioRoadmap. Of dit wordt gehonoreerd door de verschillende zorgverzekeraars is primair afhankelijk van het contract. Daarnaast wordt er momenteel door veel verschillende partijen (oa. ministerie VWS, KNGF, ZVN, NZa) hierover overlegd. Hieronder tref je verschillende links naar de actuele pagina’s van deze partijen.
NZA Actueel
NZA Zorg op afstand

De continuïteit van onze diensten en ondersteuning bij het gebruik van jouw software blijft hierdoor volledig gewaarborgd. We hebben geweldige medewerkers bij FysioRoadmap die allemaal klaarstaan om jou te ondersteunen. Onze servicedesk is bereikbaar op onze gebruikelijke openingsuren van 08.30-17.30 op het bekende telefoonnummer 023 20 10 248.

‘Deze tijden herinneren ons eraan dat we allemaal verbonden zijn als nooit tevoren en dat we elkaar moeten helpen waar mogelijk.’ Vraag gerust onze hulp als je behoefte hebt aan ondersteuning op welke wijze dan ook.
Hiervoor hebben we op onze site een instructievideo staan. Dit kan alleen voor patiënten die een lopende indicatie hebben.
Als FysioRoadmap gebruiker is er een aantrekkelijke aanbieding om 1 maand lang PhysiTrack GRATIS te gebruiken. Hier gebruik van maken? Klik dan hier.
Ja dat kan. Hiervoor hoef je alleen maar de .RDP koppeling op jouw eigen device te plaatsten. Zie de beschrijving hoe je dit eenvoudig kan doen.
De overheid heeft een uitgebreid compensatieplan voor ondernemers die tijdens de coronacrisis worden getroffen. Lees hier meer informatie over subsidies of via deze link over de stimuleringsregeling over e-health.
Wijzigingen zijn alleen digitaal door te geven aan onze administratie. Doe dat via administratie@mrsystems.nl. Voor het aanvragen van een nieuw account, klik hier.
Ja, dit kan altijd. De masterclasses van FysioRoadmap zijn altijd kosteloos. Vanwege de RIVM maatregelen is het op dit moment alleen mogelijk om online masterclasses aan te vragen. Zodra het RIVM het toestaat zullen we ook weer bij u in de praktijk de opleiding op locatie geven. Vraag hier een masterclass aan.

Aanpassingen in komende ‘Corona’update van FysioRoadmap

We verwachten onderstaande features op 2 april vrij te kunnen geven aan alle FysioRoadmap gebruikers:

‘Hoe kunnen we het factureren van abonnementen tijdelijk stopzetten?’
Er zal een ‘pauze functionaliteit’ in de facturering van abonnementen worden ingebouwd. Vanuit 1 overzicht zijn dan alle lopende abonnementen aan te passen.

‘Hoe kan ik een lijst maken van cliënten met een aankomende afspraak?’
Er zal een exporteerbare lijst van patiënten met aankomende afspraken (naam, telefoon, email etc.) gegenereerd kunnen worden.

‘Hoe kan ik een lijst maken van cliënten met een lopend abonnement?’
Ook hiervoor zal er een exporteerbare lijst van patiënten met een lopend abonnement gegenereerd kunnen worden.

‘Hoe kan ik deze periode mijn cliënten niet uit het oog verliezen?’
Er komt een mogelijkheid om een ‘Terugbelafspraak in te plannen’ en hiervan een overzicht op te roepen.

Handige links

KNGF beroepsgroep
Algemeen: https://www.kngf.nl/
Actueel: https://www.kngf.nl/actueel
Corona info: https://www.kngf.nl/praktijkvoering/de+praktijk/corona.html

Rijksoverheid
Tegemoetkoming: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19
Subsidie: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/stimuleringsregeling-ehealth-thuis-set/uitbreiding-set-covid19

RIVM
Corona info: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Zorgverzekeraars Nederland (ZVN) nieuwssite
Actueel Paramedie: https://www.zn.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?newsitemid=4727603200
Factsheet Paramedie: https://assets.zn.nl/p/32768//files/Paramedische_zorg_tijdens_corona_crisis_v1_0_200320_def_.pdf