Op deze pagina vind je alle informatie over de actuele releases. Klik op de release en zie direct welke onderdelen aan de software zijn vernieuwd. Heb je vragen over de release? Neem dan contact op met onze service desk via 023 20 10 248.

Release 7.4.0.2. (15 mei 2020)

Nieuw:

SOEP kopiëren in bezoek

Het is nu mogelijk de teksten in de SOEP velden automatisch mee te kopiëren in volgende bezoeken. Dit wordt gedaan vanaf het 2e dagjournaal. Het kopiëren van deze SOEP teksten is aan of uit te zetten via het tabblad , onder het icoon in het sub tabblad . Door het vinkje te zetten bij zullen deze velden worden gekopieerd in toekomstige bezoeken.

Bekijk hier de instructie video.

 

Overzichtstegel in het dashboard

In het dashboard is er een nieuwe tegel toegevoegd “Overzicht”. Deze tegel kan getoond worden door deze te selecteren in het stambestand “Fysiotherapeut” onder het kopje dashboard.
In deze tegel zijn de volgende onderdelen zichtbaar:

 • Openstaande aanmeldingen;

 • Openstaande terugbel acties;

 • Onvolledige declaraties;

 • Onvoldoende dossierchecks.

Bekijk hier de instructie video.

 

Overige nieuwe punten

In de anamnesekaart is een aanmeldingsveld (hoe is de patiënt binnengekomen) toegevoegd. Deze informatie is zichtbaar in het praktijkoverzicht.

Aanpassingen:

Bezoek

In het bezoek zijn de knoppen (Nieuwe vragenlijst) en (Nieuwe meting) vervangen voor een knop (Klinimetrie). In de uitklap van deze knop worden alle klinimetrie presets getoond die bij de gekozen klacht in de anamnesekaart hoort. Na het uitvoeren van klinimetrie door middel van een keuze in de uitklap wordt, als de uitgevoerde klinimetrie gekoppeld is aan een openstaand subdoel, er een vraag gesteld of het subdoel geëvalueerd moet worden.

Bekijk hier de instructie video.

 

Omzet overzichten

 • In de omzet overzichten per fysiotherapeut en per vestiging wordt de traject omzet van het eerste declaratiemoment, de tussenliggende momenten en het laatste declaratiemoment onder dezelfde prestatiecode (F10XX) getoond. Om dit overzichtelijker te krijgen is er een onderscheid ingebouwd voor deze traject prestatiecodes, deze worden in deze update gescheiden getoond.
  Het totale omzet overzicht wordt in een latere update bijgewerkt.
 • In het verloningsoverzicht werd de verloning van een alias niet goed getoond qua verloningsbedrag als de verloning stond ingesteld op verloningsbedrag. De verloning van aliassen wordt nu goed berekend. Dit ging al goed als er werd verloond op omzet.

Overige aangepaste punten

 • Bij het tonen van de terugbel afspraken wordt in plaats van 1 telefoonnummer alle telefoonnummers getoond.

 • In het abonnement overzicht kan bij het pauzeren en bij het voortzetten de datum worden gekozen vanaf wanneer abonnementen worden gepauzeerd of voortgezet in plaats van de huidige datum.

Opgelost

Aanleveringen migratie (klinimetrie migratie)

Voor de aanleveringen zijn er een aantal nieuwe klinimetrie onderdelen die automatisch vervangen kunnen worden in de basisonderzoeken en zorgplannen. Hiervoor is een migratie gebouwd. Als FysioRoadmap voor de eerste keer wordt opgestart door een administrator gebruiker dan komt er een migratiescherm in beeld. Hierin staan de klinimetrie onderdelen die vervangen kunnen gaan worden met daarachter het aantal keer dat deze klinimetrie onderdelen in de basisonderzoeken aanwezig zijn. Wordt ervoor gekozen om deze klinimetrie onderdelen te migreren dan gebeurt het volgende:

 • De volgende klinimetrie onderdelen worden vervangen als deze aanwezig zijn: DASH, Lysholm, Quickdash, HAQ, NBQ, Claudicatio vragenlijst, SARS, HADS, SGRQ, TUG en 6MWT.
 • De oude klinimetrie onderdelen worden in het basisonderzoek vervangen voor de nieuwe klinimetrie onderdelen.
 • De oude klinimetrie onderdelen worden in de klinimetrie voorkeuze vervangen voor de nieuwe klinimetrie onderdelen.
 • De gekoppelde zorgplannen die in de basisonderzoeken staan en die oude klinimetrie bevatten worden gekopieerd en gedeactiveerd. In de kopie worden de oude klinimetrie onderdelen vervangen voor nieuwe, en de nieuwe zorgplannen worden gekoppeld in de basisonderzoeken.
 • Lopende dossiers worden natuurlijk niet aangepast. Deze blijven gebruik maken van het gekozen (niet gewijzigde) zorgplan en maakt dus gebruik van de klinimetrie onderdelen van dat zorgplan.
 • Nieuwe indicaties zullen wel gebruik maken van de gewijzigde klinimetrie en zorgplannen.

Bekijk hier de instructie video.

 

Aanleveren data aan QDNA

Het aanleveren van data aan QDNA is een tijd verstoord geweest. Dit is nu opgelost. Alle dossiers die inde afgelopen periode niet verzonden konden worden zijn verzameld in het PREMS overzicht. Deze zijn te vinden in het tabblad onder het icoon .
Na te hebben geselecteerd, kunnen nu vanuit , alle dossier die niet verzonden zijn via de button in 1 keer als nog worden aangeboden aan QDNA.

 

Overige opgeloste punten

 • In het abonnement overzicht werkte de sortering niet meer naar behoren. Dit is opgelost.
 • Het voortzetten van doorlopende abonnementen ging in bepaalde gevallen niet goed, dit is opgelost.
 • Als in het indicatiescherm de chronische vink werd gewijzigd dan werd deze instelling bij het openen overschreven. Dit is opgelost.
 • In de AV tellingen van LWK trajecten ging het bij CZ en VGZ verzekerden niet goed. Hierin werden de tussenliggende momenten niet meegeteld in de AV telling, alleen de twee declaratiemomenten werden meegeteld. Dit is verholpen.
 • Het online onderzoek werd niet altijd goed verstuurd als het gewicht of de lengte niet waren ingevuld, dit is ook opgelost.