Logo Incura EPD software voor professionals in de zorg

Efficiënte migratie naar FysioRoadmap Webbased

Al meer dan 200 klanten zijn je voorgegaan. Maak kennis met de nieuwste upgrade van onze software, speciaal ontworpen voor jou als fysiotherapeut. We hebben jullie favoriete functies verbeterd en nieuwe, krachtige tools toegevoegd om je praktijkbeheer naar een hoger niveau te tillen. Beleef nu een nog soepelere, snellere en gebruiksvriendelijkere ervaring. Binnenkort ontvang je meer informatie over de upgrade.

Elke donderdag tussen 12.00 en 13.00:

frm-nieuwe-website

De mening van gebruikers die je al voor zijn gegaan

“Wij vinden het zeker makkelijker werken, maar vooral de support is top. Daarvoor ook zeker een 10”

Meer Fysiotherapie & Revalidatie 

“Wij zijn erg blij met de snelheid van de webbased versie en het kunnen openen van meer tabbladen tegelijk, de dossierstatus functie die nu in één oogopslag aangeeft wat er nog aangevuld moet worden. Er wordt hard gewerkt om functionaliteiten die we nog missen snel toe te voegen aan de webbased versie, kortom wij zijn er blij mee.”

Fysiotherapie Hanhart

“Het design spreekt mij erg aan en het is prettig om webbased te werken.”

FysioFit

Tips & tricks

Handige tips rondom de migratie

Gesloten

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

1. Houd je dossiers up-to-date

Tijdens de migratie verzamelen we alle beschikbare informatie uit je oude dossiers. Het is echter niet meer mogelijk om je dossier (met uitzondering van de anamnesekaart en conclusie van het onderzoek, maar geen SOEP) achteraf bij te werken in het nieuwe systeem. Het is daarom belangrijk te weten dat een eventuele audit gevolgen kan hebben als je oude omgeving eenmaal is afgesloten en niet meer toegankelijk is. Bereid je daarom goed voor.

2. Aantekeningentegel op je dashboard

De informatie van de aantekeningentegel wordt niet automatisch overgezet naar FysioRoadmap Webbased. Neem even de tijd om een kopie te maken, plak deze in een Word-document of stuur deze per e-mail naar jezelf. Vervolgens kun je de aantekeningen eenvoudig overzetten naar je nieuwe systeem door ze op de nieuwe notitietegel te plakken.

3. Verplaatsen van je UZI-server certificaat

Als je bent overgestapt naar de webbased versie van Fysioroadmap en eerder een UZI-servercertificaat gebruikte in de RPD-versie, moet je dat certificaat ook beschikbaar maken in de webbased omgeving. Hier volgt een korte instructie:

Op de V-schijf van de gemigreerde FRM staat meestal een map genaamd “certificaten”. Daarin vind je een bestand met de naam UZI ****.pfx. Kopieer dit bestand naar je bureaublad, buiten de onlineomgeving.

Ga naar Fysioroadmap webbased -> instellingen -> instituut -> bewerken -> UZI Certificaat tabblad. Kies het UZI-bestand vanaf je bureaublad, voer het wachtwoord in (tussen haakjes) en sla de wijzigingen op.

Nu wordt dit certificaat versleuteld opgeslagen in de database en is het beschikbaar voor iedereen die inlogt.

4. Nieuwe telefoon? Wat te doen met de authenticator

Je hebt een nieuwe telefoon aangeschaft en deze is bijna klaar voor gebruik. De Microsoft Authenticator is geïnstalleerd, maar de codes ontbreken nog.

Start je oude telefoon (zorg ervoor dat er minstens een actieve WiFi-verbinding is) en open de Microsoft Authenticator.
Ontgrendel de applicatie -> Klik op de drie puntjes rechtsboven -> Ga naar Instellingen -> Selecteer Cloudback-up en maak een back-up van de geregistreerde accounts.
Voer dezelfde handeling uit op de nieuwe telefoon, met als enige verschil dat je daar de gegevens uit de cloudback-up moet herstellen.

5. Documenten uit je Tink omgeving halen

Aangezien de nieuwe versie van FysioRoadmap een website is, kun je geen documenten meer op een extern bureaublad plaatsen.

We adviseren daarom je gegevens tijdig over te zetten naar bijvoorbeeld OneDrive van Office 365, Google Docs, of op een andere manier de documenten veilig te stellen.

6. Je logo aanpassen via Paint

Het meenemen en converteren van het logo is niet mogelijk. We raden aan om je logo via het programma Paint naar het juiste formaat te brengen.

Ga naar Paint, kies Bestand -> Importeren naar Canvas -> uit een bestand. Klik met de rechtermuisknop op het canvas (waar het logo staat) en kies ‘Formaat wijzigen’. Op deze manier kun je snel en gemakkelijk je logo naar het juiste formaat aanpassen.

7. Afspraken App

Aangezien de nieuwe omgeving een website is, is de link bruikbaar op elk apparaat (telefoon, tablet, etc.).

Het is daarom niet langer noodzakelijk om de afspraken app te gebruiken. Vervang de App op je telefoon eenvoudig door een link naar webbased.fysioroadmap.nl

Website toevoegen aan startscherm iPhone/iPad

  • Open Safari.
  • Ga naar de site die op het startscherm moet komen.
  • Tik onderin (bij de iPad bovenin) op de deelknop. Dat is het pictogram van een vierkant met het pijltje naar boven.
  • Scrol naar beneden en tik op Zet op beginscherm.
  • Tik eventueel op de naam van de site en typ een andere naam.
  • Tik op Voeg toe.

Website toevoegen aan startscherm Android-toestel

  • Open de browser Chrome.
  • Ga naar de website die je op het startscherm wilt plaatsen.
  • Tik rechtsboven op een pictogram met drie stipjes.
  • Tik op Toevoegen aan startscherm.
    Geef de site een herkenbare titel of laat de standaardbenaming staan.
  • Tik op Toevoegen > Toevoegen.

Veelgestelde vragen

Wat, wanneer en hoe?

Gesloten
1. Hoe registreer ik mezelf in FysioRoadmap?

Zodra de migratie van je oude naar je nieuwe FysioRoadmap is voltooid, ontvang je automatisch een e-mail en een unieke code via sms. Met deze informatie start je eenvoudig het registratieproces.

Let op!

Voer deze registratie altijd uit op een desktopcomputer of laptop en niet op een mobiel apparaat (telefoon, iPad of andere tablets).

Meer weten? Bekijk dan de video.

2. Hoe gebruik ik de 2 Factor Authenticatie (2FA)?

Beveiliging staat voorop bij online werken. Ontdek in dit filmpje hoe je 2FA kunt downloaden, installeren en gebruiken om veilig in te loggen.

Instructievideo:

Om in te loggen in FysioRoadmap Webbased is een 2 factor authenticatie verplicht. Om hiervan gebruik te maken dient elke gebruiker een authenticatie app op zijn of haar mobiele device beschikbaar te hebben.

Voor Android: Google- of Microsoft Authenticator
Voor iPhone: Microsoft Authenticator

3. Waar vind ik mijn oude gegevens?

Ontdek waar je je oude gegevens kunt terugvinden na de migratie. Let op: Niet alle gegevens zijn overgezet, maar alle toekomstige afspraken en afspraken zonder patiënt zijn beschikbaar. Meer weten? Kijk bij ‘belangrijke informatie over de migratie’ onderaan deze website voor meer informatie.

Instructievideo:

4. Hoe ziet mijn scherm eruit na de migratie?

Maak je wegwijs in de nieuwe FysioRoadmap Webbased omgeving. Start snel en maak het systeem eigen met behulp van onze informatieve video:

5. Hoe maak ik een afspraak in FysioRoadmap?

Met minder stappen dan voorheen plan je eenvoudig afspraken in het nieuwe systeem. Kopieer en plak afspraken zoals je gewend bent, pas tijdsloten aan via stambestanden en personaliseer je agenda. Ontdek ook de mogelijkheden van week- of werkweekinstellingen.

Instructievideo:

6. Wat moet ik zelf nog doen na de migratie?

Na de migratie zijn er enkele instellingen die je opnieuw moet configureren voor patiënten die zijn overgezet. Leer in dit filmpje hoe je de juiste klacht, indicatie en zorgplan selecteert.

Instructievideo:

7. Vanaf hoe laat zijn jullie bereikbaar?

We migreren in het weekend. Voor dringende vragen zijn we bereikbaar via het noodnummer (te beluisteren via de telefooncentrale), maar op maandag- en dinsdagochtend zijn we vanaf 8 uur bereikbaar op nummer 023-2010248 voor al je vragen. 

8. Moet ik aanwezig zijn bij de migratie?

Een veelgestelde vraag is of er iemand van de praktijk aanwezig moet zijn tijdens de migratie.

Het antwoord is nee.

Alles verloopt volledig automatisch. Zodra de migratie heeft plaatsgevonden, ontvangen collega’s een link via e-mail (altijd openen vanaf een computer en niet vanaf een telefoon) met de mogelijkheid om de nieuwe omgeving te openen. Via een sms ontvangen ze de bijbehorende inlogcode. Bekijk ook de video’s over de authenticator en de eerste keer inloggen. 

9. Waarom is de migratie noodzakelijk?

Er zijn twee redenen waarom de migratie naar FysioRoadmap webbased noodzakelijk is.

Allereerst wordt vanaf 1 juli 2024 een nieuwe declaratiestandaard gehanteerd door Vecozo. Deze nieuwe manier van declareren, die voor gebruikers naadloos verloopt, is uitsluitend geïmplementeerd in de webversie. Dit betekent dat vanaf 1 juli geen declaraties meer kunnen worden ingediend via de huidige versie.

De tweede reden heeft te maken met de technologie achter het EPD. Als we de komende jaren innovatieve ontwikkelingen willen bieden, is het essentieel om de technologie te upgraden. Daarom nemen we deze stap nu samen met jullie.

Belangrijke informatie over de migratie

We zijn enthousiast over de veranderingen die voor je klaarstaan. We willen je echter ook eerlijk informeren over een aantal onderdelen die we niet kunnen meenemen. Maak je geen zorgen, we hebben ervoor gezorgd dat jouw migratie soepel verloopt en je snel aan de slag kunt in de vernieuwde omgeving.

Gesloten
1. Zorgplannen

Om te garanderen dat alle zorgplannen volledig zijn en voldoen aan de nieuwste richtlijnen en auditvereisten, bieden we een geheel nieuwe set zorgplannen aan.

Op deze manier blijf je volledig up-to-date, wat prettig werkt met minder klikken en minder klinimetrie verzamelen.

Zelfgemaakte zorgplannen worden ook gemigreerd. Alle teksten zullen aanwezig zijn, maar je moet wel zelf de juiste klinimetrie koppelen (dit konden we helaas niet automatisch overzetten).

2. Klinimetrie

Alle klinimetrie (ook de zelf gemaakte) blijven achter in je huidige pakket. In FysioRoadmap Webbased tref je de klinimetrie aan die gemakkelijk op een telefoon of ander mobiel device is in te vullen. Voor de patiënt en voor jou geeft dit gemak bij het verzamelen van data. De enige klinimetrie die wel is meegekomen is de PSK.

3. Sjablonen

De structuur voor het maken van sjablonen verschilt van wat je gewend bent. In FysioRoadmap Webbased kunnen we je een uitgebreidere ervaring bieden wat betreft lay-out, tabellen, enzovoort.

Je maakt vooruitgang en de functionaliteit is klaar voor de toekomst. Het enige wat je hoeft te doen is de oude placeholders (velden die gebruikt worden voor de eigen informatie van de patiënt) te vervangen door de nieuwe, en dan kun je weer verder met je vertrouwde sjablonen. 

4. Subdoelen

Alleen de resultaten van uitgevoerde klinimetrie zijn mee gemigreerd als tekst, terwijl veel subdoelen gekoppeld waren aan de achtergebleven klinimetrie. Je vindt deze resultaten onder de migratieknop in je nieuwe omgeving.  We hebben wel de PSK (waarop het hoofddoel is gebaseerd) voor je kunnen meenemen.

5. Aanvullend onderzoek

Aangezien de opbouw van het aanvullend onderzoek volledig anders is dan in je huidige systeem zullen we dit niet meenemen. We nemen in de conclusie van het onderzoek wel alle informatie mee. Je bent het dus niet kwijt en kunt de informatie direct gebruiken om te raadplegen in FysioRoadmap Webbased.

6. Resultaten van het basisonderzoek

Dit onderzoek is gebaseerd op de klinimetrie die niet meer aanwezig in FysioRoadmap Webbased. De resultaten staan bij klinimetrie overzicht onder de migratietool en de resultaten zijn verder weer terug te vinden in de conclusie van je onderzoek.

7. Rapportages

De gemaakte rapportages vind je onder de migratieknop, niet langer direct in het rapportagegedeelte van het dossier. Maak je geen zorgen, alles is netjes georganiseerd!

 

8. UZI-pas

FysioRoadmap introduceert een geavanceerde technologie die het gebruik van de verouderde UZI-pas (kaartlezer met smartcard) voor het ophalen van persoonsgegevens overbodig maakt. We raden in plaats daarvan aan om te werken met het UZI-certificaat. Het grote voordeel hiervan is dat je nu moeiteloos en overal toegang hebt tot persoonsgegevens via FysioRoadmap. Voor meer informatie hierover, bezoek www.uzi-register.nl

9. Chrome i.p.v. Safari

FysioRoadmap werkt in de essentie in elke browser. Om echter de optimale gebruikerservaring te kunnen beleven raden we aan om Google Chrome te gebruiken, vooral ten op zichtte van Safari. Let op, dit is vooral voor Apple gebruikers van belang. 

10. Toestemmingsverklaring

Er is een nieuw veld toegevoegd aan de toestemmingsverklaring, namelijk het veld waarin de patiënt ermee instemt dat de behandeling door een andere therapeut kan plaatsvinden.

Hierdoor staat de toestemming in de dossierstatus op rood. Corrigeer dit door op de toestemming te klikken en het veld op Ja of Nee te zetten. 

11. Standaardteksten

Veel praktijken hebben de afgelopen jaren verschillende soorten standaardteksten toegevoegd aan het systeem.

Om vervuiling te voorkomen, bieden we nu een geheel nieuwe set standaardteksten aan. De bestaande teksten in de oude FysioRoadmap worden niet overgebracht tijdens de migratie.

12. Documenten

Alle documenten die aan FysioRoadmap zijn gekoppeld (verwijzingen, beeldmateriaal, enzovoort) worden meegenomen tijdens de migratie. Ze worden een week na de migratie aan je systeem toegevoegd.

We werken hard aan nieuwe functies en verbeteringen om je ervaring nog beter te maken. Zo komt op korte termijn de ‘Overzichten bezoek vs agenda’ beschikbaar en ook de koppeling met ZorgTopics. Bedankt voor je geduld en begrip tijdens de migratie. We kijken ernaar uit om samen met jou te groeien in onze vernieuwde omgeving!