Logo Incura EPD software voor professionals in de zorg

Wat heb je nodig om je eigen fysiotherapiepraktijk te starten?

frm-nieuwe-website

De start van het opzetten van een fysiotherapiepraktijk

Het starten van je eigen fysiotherapiepraktijk is een leuke maar uitdagende onderneming die zowel passie voor het vak fysiotherapie als ondernemersinzicht vereist. Bij het nastreven van je ambitie om je eigen fysiotherapiepraktijk te starten is het cruciaal om rekening te houden met verschillende aspecten om je praktijk tot een succes te maken. Een essentieel onderdeel dat de aandacht verdient, is het gebruik van een Elektronisch Patiëntendossier (EPD).

Bij het opzetten van een fysiotherapiepraktijk moet je niet alleen denken aan je fysiotherapeutische vaardigheden, maar ook aan zakelijke overwegingen. Een doordacht businessplan, met focus op je doelgroep en concurrentieanalyse, legt de basis voor succes. Het definiëren van je specialisatie binnen de fysiotherapie kan je helpen je te onderscheiden en een gericht patiëntenbestand op te bouwen.

Als je alle voorbereidingen hebt getroffen, is het selecteren van de juiste locatie van groot belang. Toegankelijkheid voor je doelgroep en voldoende ruimte voor een behandelkamer en faciliteiten zijn cruciaal. Daarnaast zijn effectief personeelsbeheer, afspraakplanning en facturering belangrijke operationele aspecten die je niet uit het oog moet verliezen.

 

Hoe software je kan helpen met het opzetten van een efficiënte fysiotherapiepraktijk

In dit streven speelt het gebruik van een EPD een sleutelrol. Het helpt niet alleen bij het digitaliseren van patiëntendossiers, maar verbetert ook de kwaliteit van zorg. Het EPD biedt de mogelijkheid om behandelingen nauwkeurig te plannen, de voortgang van patiënten te volgen en relevante medische informatie veilig te delen met andere zorgverleners. Het EPD van FysioRoadmap biedt daarnaast ook de mogelijkheid om doormiddel van zorgplannen efficiënte en uniforme verslaglegging te garanderen.

Bovendien is een EPD dankzij de koppeling met een agendaplanner welke je op je website kan plaatsen van onschatbare waarde voor het verbeteren van je online aanwezigheid. Door je praktijk te promoten met vermeldingen van het gebruik van een geavanceerd EPD, kun je je onderscheiden in de steeds competitievere gezondheidszorgmarkt.

Om dit tot een succes te maken, moet je niet alleen een EPD implementeren, maar er ook voor zorgen dat het voldoet aan alle relevante beveiligings- en privacy vereisten. Dit versterkt niet alleen het vertrouwen van je patiënten, maar voorkomt ook mogelijke wettelijke problemen. FysioRoadmap is zowel NEN 7510 als ISO27001 gecertificeerd en biedt dus die zekerheid.

Kortom, het starten van je eigen fysiotherapiepraktijk is een veelzijdige reis die zowel medische deskundigheid als ondernemersvaardigheden vereist. Een goed geïntegreerd EPD is niet alleen een hulpmiddel voor praktijkbeheer, maar ook een troef voor kwalitatieve zorg en effectieve marketing.

Terug naar nieuws >